Om/CV

_MG_3947 Jag heter Maria Jansson. Det började med en parodi av en mindre omtyckt mat-tant. Sedan har min fantasi, min lust och min längtan fått mig att fortsätta spela teater, att undervisa inom drama och teater, och att skriva. Jag är utbildad skådespelare och dramapedagog, bland annat på Boulevardteatern och Malmö högskol. Mycket av det jag gör är av typen allvarsam glädje eller humoristiskt vemod. Jag skiljer sällan på humor och allvar. Det är nog för att jag tycker att Livet är så. Fast jag gillar att knorra till det. När man hittar på, då kan det gå precis så som man själv vill att det ska gå. Fantasi är en väldigt bra grej. Vad vill jag då? Jag vill skicka vidare det jag gör, som pedagog och som konstnär. Kanske kan det bilda ringar på vattnet.  Välkomna att klicka på de olika flikarna och se exempel på det jag gör och har gjort. Mycket nöje!